marți, 11 februarie 2014

Poetul GRIGORE VIERU sarbatorit la Iasi

  

  Plecat de șase ani dintre noi, marele poet de limbă română Grigore Vieru ar fi împlinit 79 de ani. Cu această ocazie, vineri, 14 februarie 2014, Consulatul General al Republicii Molodova la Iaşi şi Asociatia Culturală „Feed Back” Iaşi, în parteneriat cu Primaria mun. Iaşi și Casa de cultură Mihai Ursachi, va organiza un ceremonial de depuneri de coroane şi jerbe de flori la bustul poetului, în Parcul de cultură Copou din Iaşi.

Programul evenimentului va cuprinde:

11.00                         - Ceremonial religios TE DEUM
                                   - Depunere de coroane şi jerbe de flori
                                   - Discursuri ale oficialităţilor (Consiliul Judeţean, Primaria, Prefectura, etc.) Invitatul special din Rep. Moldova este academicianul Mihai Cimpoi.
- Spectacol de muzică şi poezie „Taina care mă apără”, prezentat de Grupul folcloric Şezătoarea Şcoala Vânători-Neamţ” .

      Un eveniment mult mai amplu dedicat poetului Grigore Vieru, care va include simpozioane, lansări de carte, expoziții de fotografii, spectacole de muzică și poezie etc. va avea loc ulterior, în luna mai anul curent, în cadrul Festivalului International de Poezie Grigore Vieru, ediția a VI-a, organizat de Asociația Culturală Feed Back la Chișinău și Iași. 
      Vom fi onoraţi de prezenţa Dumneavoastră pe data de 14 februarie 2014, pentru a perpetua amintirea unui mare, adevărat poet, dar și un simbol al românismului de dincolo și de dincoace de Prut.
     Vă așteptăm cu o floare la bustul poetului Grigore Vieru!
    

    

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu